z11

Pracujete z domu? Zariaďte si pracovňu pohodlne

Hoci sme si mysleli, že práca z domu je dočasné riešenie aktuálnej situácie, prikláňa sa k nej stále viac zamestnávateľov a teší sa mimoriadnej obľube aj medzi zamestnancami. Jedinou nevýhodou môže byť nedostatočné, alebo chýbajúce zariadenie domácnosti pre dlhodobú prácu za počítačom.

Dlhé hrbenie za kuchynským stolom, sedenie na gauči s prekríženými nohami a počítačom môže spôsobovať bolesti ramien, krku či chrbta a dokonca aj problémy so zápästím a nohami.

 

Bolesti ramien a pliec

Bolesti ramien a pliec sú bežný jav pokiaľ pri práci nedbáme na držanie tela. Doplňte si preto do domácnosti pracovný stôl a dbajte na to, aby bol monitor vo výške očí. Klávesnicu umiestnite pred seba n stred tak, aby Vaše ramená aj plecia ostali v neutrálnej polohe. Dbajte na to, aby stôl, pre ktorý sa rozhodnete, mal dostatok miesta na všetky predmety, ktoré počas dňa budete potrebovať (mobil, zápisník, diár...)

 

Bolesti chrbta

Bolesti chrbta sú nepríjemné a mnoho ľudí kvôli nim musí vyhľadať lekára. Hrbenie sa nad počítačom tomu tiež veľmi nepomáha. Predklon, do ktorého telo pri písaní na počítači dostávame, môže spôsobovať napätie a stláčať stavce, čo vedie k bolesti. Zakúpte si stoličku, ktorá poskytuje dostatočnú oporu pre vaše bedrá.

 

Kŕče a tŕpnutie nôh

Ak vám tŕpnu nohy, môže to byť znakom slabej cirkulácie. Svaly v nohách sa vám snažia povedať, že im neprúdi dostatok krvi. Proti tomuto neduhu viete bojovať hlavne občasnými pauzami  pri práci a prechádzkami po dome.