z11

Zariaďte si domácnosť štýlovo a podľa predstáv

Nemusíte byť interiérový dizajnér, aby ste si dokázali zariadiť domácnosť, ktorá vaše návštevy ohromí. Stačí sa držať základných rád a aj vy môžete mať domácnosť ako z katalógu. Začnite tým, že si určíte štýl, ktorý vám najviac vyhovuje: rustikálny, moderný, minimalistický, kountry, industriálny... Nezabudnite však brať do úvahy aj veľkosť izby, aby sa vám nestalo, že miestnosť zahltíte kúskami, ktoré sú síce krásne, ale pre vaše priestory priveľké.

Ponúkame niekoľko jednoduchých tipov, ktoré vám pri zariaďovaní pomôžu.

Začnite od hlavného centra

Niekedy vám stavba samotná ponúka centrum: napríklad krásny krb či výrazné okno. Ak však nemáte prirodzené centrum izby, môžete si ho vytvoriť sami. Či už stavíte na zábavnú elektroniku, alebo zaujímavý kus nábytku. Zvyšok zariadenia teraz zariaďujte okolo vášho centra.

Sedacie časti

Umiestnite gauče a kreslá vedľa seba tak, aby sa ľudia mohli ľahko socializovať. Príručné stolíky dajte tak, aby veci, ktoré budú na nich položené, boli na dosah ruky. Ak máte veľkú izbu, pokojne vytvorte sedacích častí aj viac. Myslite na to, že ak nábytok umiestnite ďalej od steny bude vaša izba vyzerať väčšia.

Rovnováha

Môžete sa zamilovať do majestátnych ušiakov a pohodlných  hojdacích kresiel. Myslite však na to, že je dôležité udržať v izbe rovnováhu a zariadiť ju tak, aby nebola preplnená.

Správne doplnky

Keď už máte rozmiestnený nábytok, môžete sa zamerať na doplnky. Ak máte izbu zariadenú v neutrálnych tónoch, farebné koberce a vankúše jej dodajú život. V kombinácii so správnym osvetlením je efekt zaručený.  Pri výbere obrazov berte do úvahy aj ich veľkosť. Ak máte veľký gauč, malinký obraz nad ním nebude mať žiadny efekt.